[Amaze] Cara Kerja Layar Sentuh pada iPhone

ilustrasi (Ist.)

Sudah banyak ponsel pintar yang menggunakan layar sentuh sebagai pengganti input keypad. Selain unik dan menarik, ternyata layar sentuh akan menghemat sejumlah area yang tidak perlu.

(lebih…)

Opera Mini untuk iPhone dan iPod Touch telah dirilis

Hal yang cukup mengejutkan datang dari Opera, Opera Mini mengumumkan bahwa Apple telah menerima dan menyetujui aplikasi web browser Opera Mini dapat digunakan untuk iPhone dan iPod touch.

Dan aplikasi tersebut bisa kita unduh secara gratis dalam waktu 24 jam kedepan di App store. Sebelumnya banyak pihak yang meragukan apakah Apple akan menerima aplikasi Opera atau tidak, karena yang kita tahu bahwa Apple sudah memiliki web browser sendiri yaitu Safari.

Banyak pihak bertanya tentang pembahasan pihak Apple pada saat Opera mini diserahkan untuk diuji coba pada produk apple. Karena berdasarkan sejarahnya, Apple banyak menolak aplikasi-aplikasi yang memiliki fungsi yang sama dengan aplikasi resmi bawaan iPhone dan iPod.

Benarkah ini produk Apple ?

Waduh udah lama lagi gue gak update blog ini (sorry yah 😀 )

Apple memang sering mengejutkan konsumen dan penggemarnya dengan produk-produk barunya. Jika brand-brand sejenis lainnya pasti memunculkan informasi tentang produk barunya melalui pihak mereka sendiri. Namun tidak untuk Apple. Sebut saja Apple iPad yang baru dikeluarkan quartal 1 2010. Sebelumnya para penggemar hanya menyangkalbahwa itu hanya gosip belaka, karena pihak Apple pun tidak mengklarifikasinya dan juga gosip-gosip produk Apple bukan kali pertamanya di dunia perinternetan dunia.

Ok langsung saja, berikut ini gue akan menampilkan foto-foto buatan yang pernah menjadi hot gossip produk buatan Apple di internet. Untuk info gambarnya segera menyusul yah kawan, maklum pengguna internet time based :).

stunning-apple-concept22

(lebih…)

Mengenal Microsft dan Apple melalui “Pirates of Silicon Valley”

wah tadi gue abis berforum di forum “the largest INDONESIAN comunity” apalagi kalau bukan kaskus. Eh gue nemu satu thread di forum movie yang bagus banget. Mohon disimak yah…. : )

Film ini diangkat dari kisah nyata perjalanan karir Bill Gates, manusia terkaya di Bumi. Anda akan merasa kagum + sebal melihat bagaimana Bill Gates menjadi seperti sekarang ini karena membajak hasil karya orang lain!!! Film ini juga bermanfaat untuk membangkitkan semangat & inspirasi, khususnya bagi Anda yang berwiraswasta.Secara keseluruhan, film ini menceritakan persaingan antara Bill Gates vs Steve Jobs. FYI, Steve Jobs adalah pendiri Apple Computer Inc. yang terkenal dengan produk Macintoshnya.
Pada bagian awal diceritakan bagaimana Gates dan Steve memulai segalanya dari bawah. Di sini kita bisa akan dibuat kagum oleh kejeniusan dan semangat mereka. Pada 1975, Gates dan rekannya Paul Allen mendirikan Microsoft. Dan pada 1976, Jobs dan rekannya Steve Wozniac mendirikan Apple Inc, di garasi. Waktu itu mereka mampu menjual komputer Apple I yang awalnya dibungkus kayu & menggunakan layar TV bekas! Sebenarnya Wozniac sempat menunjukkan komputer tersebut ke perusaahaan HP tempat dia bekerja. Tapi para petinggi HP saat itu hanya menertawakannya.
Fase selanjutnya adalah fase pencurian. Di sini kita lihat bahwa 2 kubu tersebut memajukan perusahaan mereka dengan hasil karya orang lain.
Di kubu Jobs,kejayaan Apple dimulai ketika mereka berhasil menciptakan komputer yg memiliki GUI yang menarik, dgn digunakannya mouse. Ide penggunaan mouse dan grafik tsb mereka curi dari Xerox. Pihak Xerox mengijinkan Jobs dkk melihat hasil karyanya karena tdk menyadari dahsyatnya pemanfaatannya. Cucian deh.
Steve Jobs sama sekali tidak malu mengakui bahwa dia telah melakukan pencurian. Justru dia bangga dan menjadikan pencurian sebagai motto perusahaan. Bahkan di depan kantornya yang nyentrik, dikibarkan bendera bajak laut!Good artists copy, great artists steal!
Pada saat Apple sudah besar, Microsoft masih merupakan perusahaan kecil. Namun produk BASIC mereka cukup menarik bagi IBM. Dan suatu saat bertemulah kubu Gates dengan petinggi IBM.
Pada pertemuan tersebut, Bill Gates berhasil meyakinkan IBM bahwa mereka memiliki produk yg dibutuhkan IBM. Padahal Gates dkk. tdk mempersiapkan apapun ketika berangkat ke pertemuan. Bahkan dasi Bill Gates pun dibeli dari seseorang yang sedang buang air di airport!
Terang saja Bill Gates dkk. kebingungan untuk memenuhi janji mereka ini. Dan di tengah-tengah kebingungan tersebut, Allen mengunjungi sebuah software house kecil. Di sana dia melihat program XDOS, dan memutuskan untuk membeli beserta lisensinya. Program tersebutlah yang akhirnya dijual kembali oleh kubu Bill Gates kepada IBM. Dan itu pun dengan lisensi yang masih dipegang Microsoft. Program itu kemudian menjadi MS DOS, yang ada di seluruh komputer yang menggunakan Windows saat ini. Bayangkan betapa sakit hatinya si pencipta XDOS bila mengetahui hal ini
Kerjasama dengan IBM tersebut membuat Microsoft terus berkembang, tapi masih tetap di bawah Apple Inc.
Sampai saat itu, Apple selalu selangkah lebih maju. Hal ini membuat Bill Gates penasaran dan datang menemui Jobs. Entah jampi-jampi apa yang dia gunakan sehingga Steve Jobs mau menunjukkan prototype yang sedang dikembangkan Apple. Dan hebatnya lagi, Steve Jobs bahkan memberi Bill Gates 1 buah prototype karena Gates berjanji untuk ikut mengembangkannya.Tentu Dan baru setelah sekian lama tidak ada kabarnya, Jobs pun mulai tersadar.
Dia pun memanggil Gates dengan penuh amarah. Di sini lagi-lagi terlihat bakat negoisator seorang Bill Gates. Dia sekali lagi berhasil meyakinkan Steve Jobs bahwa dia sedang membantu melakukan pengembangan.
Dan akhirnya tibalah saat peluncuran komputer Apple yang berasal dari prototype tersebut.Gates diberi kesempatan untuk turut berpidato.Ketika Gates sedang di podium, Steve Jobs mendapat kabar bahwa di Jepang sudah beredar komputer dengan program yang mirip dengan produk Apple itu. Program tersebut tak lain adalah Microsoft Windows!!!
Dan ketika Jobs melabrak Bill Gates, Bill Gates berkata:Hey, semua mobil kan ada stirnya.
screenshoot film :
__________________________________________
bagaimana ? keren gak ?
karena gue termasuk 10 besar kategori orang terbaik, terajin, terganteng, dan ter2 lainnya gue kasih link downloadnya nih

Download Movie

http://www.indowebster.com/Pirates_of_Silicon_Valley_1999.html

http://www.indowebster.com/Subtitle_Indonesia_Pirates_of_Silicon_Valley_1999.html

nah kalau Anda mau dapat uang banyak lewat internet silahkan klik disini ( Serious only !!!)

GOSIP KONSEP GADGET MAC TERBARU

Download Here

Download Here

Setelah blogwalking tadi saya jadi melihat-lihat rumor gadget Apple terbaru dengan masing-masing konsepnya. Tapi maaf nih soalnya pake bahasa inggris,….

apple netbook Apple Netbook to be released in OctoberWe all knew that there was talk about Apple producing a Netbook but now a Taiwanese newspaper has come out and said that Apple’s new Netbook will make its debut this October.

Apple has consistently repeated that it isn’t interested in producing low cost run of the mill Netbooks so we are all expecting something different with this one but what do we know?

A translation of the original Chinese story appearing in InfoTimes was posted on MacRumours and by all accounts the description of the Netbook fits the view that Technology Business Research’s analyst Ezra Gottheil has had for months.

“The screen size, the fact that it will be a touch screen, is pretty much along the route I think Apple should take,” said Gottheil. “The price point, though, is pretty high if Apple wants to do with a Netbook what I think it wants to do”.

“But then, Apple has never been above squeezing early adopters,” Gottheil added.

According to the report the screen size is a mere 9.7 inches which puts it smaller than some of the other popular Netbooks on the market and it is a touch screen. The cost is reported to be around the $800 mark which is far more expensive than most other Netbooks and puts this one in another bracket.

The report even mentions three Taiwanese manufacturers who will be producing the components for the Netbook and these are Dynapack International Technology, Foxconn and Wintek.

According to Gottheil, we are not to think of this new Netbook as a PC but as a device that can do the things that Netbooks can do like checking emails and browsing the web of course, but we shouldn’t compare it to a Netbook.

As for the operating system, well Gottheil says, “I think this will use something more like the iPhone operating system than the Mac” he adds “and it will have something like the iPhone’s App Store.”

The App store is important says Gottheil in order for Apple to have control over what goes on the Netbook, particularly for security issues.

“Having that control is really important to them….especially as a way to cut off any security problems. They would not want to ever see a virus on something like this.”

What we don’t know is if the new device is a traditional Netbook or a tablet without a keyboard but I kind of like Gottheil’s vision of an “iPod on steroids”.

If you want to find out all the latest news on tech why not subscribe to our RSS feed?

_____________________________________________________

What would Apple Netbook look like? (Updated)

Have you ever thought about how the Apple Netbook (incase Apple makes one) could look like ? Here’s what designer Isamu Sanada has come up with.

The design is based on the legacy Apple iBook, only more thinner and more prettier. This next-generation Apple Netbook is claimed to feature an 8.9-inch LED display, 16GB SSD, and almost everything you would expect in the most powerful netbook around.

Its a pity this design is only a concept.

[UPDATED]

Apple Netbook is not a concept anymore as it is becoming a reality. It is very likely to be released by October 2009. But the looks have not been confirmed yet, as it may look like a conventional notebook or an over-sized iPod /iPhone.

Another predicted design from Frunny

apple_netbook_2

Here’s another “to be the Apple netbook” device from Fotoboer.nl

apple_netbook_3

One more design by Gizmodo.com (via CNET)…

apple_netbook_4

[UPDATED – 18-Aug-09]

Another predicted design by Gizmodo.com/Gawker Media for the upcoming Apple Tablet/Netbook

apple-tablet-big

____________________________________________________

The Apple netbook and the iPhone nano pictures

To supplement Andrew’s write up about the Apple rumors in the past week, I am bringing to you the images that people visualized of the iPhone nano and Apple netbook. There are many opinions doing their rounds about the netbook and the Internet is now full of different netbook pictures showcasing both creativity and imagination.

Here are some of the Apple netbook and iPhone nano design concepts:
apple-netbook

apple-netbook1

apple-netbook2

apple-netbook-3

iphone-nano-1

iphone-nano2

iphone-nano-3

iphone-nano-04

iphone-nano-5

Of course, we would see the real designs of the gadgets only at the time of launch. Till then it’s time to get a little creative and design more  and come up with more ideas.

______________________________________________________________________

Apple Netbook Concept

We are not sure if Apple has a netbook simmering this year, but if it looks anything like the above concept, they can be sure they have a winner in the mini-notebook segment too.  The above concept was designed by Adam Benton for MacFormat and looks like an iPhone that’s had one too many meals and runs iPhone OS 3.0.  The entire Home directory will be stored on a Apple cloud server and frequently used files are cached locally.  For charging, the netbook can be docked and also connected to a variety of devices using its USB and FireWire ports.  Integrated 3G connectivity to keep in sync with the Apple servers and Bluetooth A2DP audio profile round out its wireless options, and for those reticent about using the virtual keyboard, a hardware keyboard can also be paired via Bluetooth.

Sounds nice, right?  Let us wait and see if Apple has something that matches this concept or ups the ante a bit more.

________________________________________________________________

Feature: Would You Buy an Apple UMPC or MID?

// <![CDATA[
ord = window.ord || Math.floor(Math.random()*1E16); 

document.write(”);
// ]]>// <![CDATA[
document.write(”);
// ]]>//

For the longest time, Macs had to play second fiddle to their Microsoft-powered counterparts. Sure, Steve Jobs and crew had a few clever innovations in there, but the market share for an Apple computer was nowhere the same market share experienced by Windows-powered PCs. These days, Windows machines still outnumber Apple machines, but the latter has made a lot of headway. As I’m sure you already know, Apple is also experiencing tons of success with the iPod and the iPhone. Both of those product lines are literally selling like hotcakes.

With the popularity of Apple products on the rise, it would only make sense for the team in Cupertino to further capitalize on our increasing love of all things glossy black, glossy white, and matte silver. We can’t get enough of the iPhone 3G. We simply adore the MacBook Pro. Why, then, hasn’t Apple created something that fits between the iPhone and the MacBook?

A Netbook or Subnotebook by Apple?

You see, Steve Jobs and crew don’t need to be the first ones to market in order to make for a resounding success. The MP3 player was being sold by companies like RCA long before the iPod came along and even then, the phenomenon didn’t catch on until a generation or two later. Apple tweaked the design, pumped up the marketing, and made it work.

As more and more people get excited about products like the Acer Aspire One, MSI Wind, and Asus Eee PC, it seems that Apple could once again capitalize on an emerging market. Those machines are powered by Linux or Windows XP, but a growing population prefer the Mac OS. Couldn’t they produce a slightly slimmed down version that’d work in a netbook or subnotebook form factor?

Imagine if Apple were to recreate a MacBook Mini or a MacBook nano. It could have a 8.9-inch display, an illuminated keyboard, and most of the usual doo-dahs that you’d come to expect from an entry-level MacBook, but in a much more portable form factor. This model could serve the same function as the nano does for the iPod line; it can do most of what the bigger iPod (or MacBook) can do, but in a smaller and cheaper form.

How About a UMPC or MID?

If not a netbook, Apple could consider something that would compete against the ultra mobile PCs (UMPCs) and Mobile Internet Devices (MIDs) of the world, but with a Cupertino flair. Essentially, what they could build is a larger iPod touch, one with a stronger processor, more storage capacity, and something closer to a full build of Mac OS X.

Again, all they would have to do is place the specs (and price) somewhere between the smaller item (the iPhone and/or iPod touch) and the larger item (MacBook or MacBook Pro). It doesn’t need to a full-fledged MacBook tablet; it just needs to have a large multitouch display and decent processing power. The advantage over the iPhone would be that this could run real Mac OS X apps, rather than ones built for the mobile platform.

Somehow, I get the strange suspicion that an Apple UMPC priced at around $600-$800 would do better than similarly priced MIDs and UMPCs that are already available on the market. You could even toss in a glossy white back for good measure.

______________________________________________________________

Apple netbook to be made by Foxconn?

It wouldn’t be a proper Monday without some good Apple netbook rumors, and today’s tips Foxconn Electronics as shouldering ahead of rivals to win the coveted manufacturing contract.  Citing sources from the component supply chain (the makers of illuminated Apple logos, perhaps?), Chinese-language paper Commercial Times claims the much-discussed Apple netbook is not only on the roadmap but seeing bids from OEMs.

macbook mini concept 1

According to the report, Foxconn – also known as Hon Hai Precision Industry – is already set to become Apple’s “major notebook shipment growth contributor” in Q2 2009.  The company also manufacture the iPhone 3G for Apple.

Previous rumors have suggested that the Apple netbook may use an OLED display, potentially a 10-inch touchscreen provided by Wintek.  No form-factor confirmation has been made, leaving speculation hovering between a traditional clamshell device or possibly a slate-format device with no hardware keyboard.

____________________________________________________________________

Ho..ho… neh nambahin rumor notebook apple baru

Dan denger-denger nanti di versi MacBook baru akan di integrasikan LED-backlit display seperti yang ada pada Mackbook Pro atau MacBook air.

Selain itu seperti pernah di bahas sebelumnya ada rumor bakalan ada MacBook Touch dan MacBook Table